Rakan SIMAAS anda!

PETIKAN HADIS

Posting Terbaru!

Posting Terbaru!

Tuesday, April 2, 2013

Dibaham Buaya Samarahan!ORANG ramai melihat penduduk membelah perut bangkai buaya selepas dijumpai di Batang Samarahan, Kampung Niup, Samarahan semalam.
----------------------------------------------------------------------


SAMARAHAN – Seorang remaja berusia 15 tahun dikhuatiri maut dibaham buaya sepanjang kira-kira empat meter ketika sedang memancing bersama dua sepupunya di Batang Samarahan di Kampung Niup di sini kelmarin.

Dalam kejadian pukul 12.45 tengah hari itu, Mohd. Iswandi Dollia dari Kampung Niup di sini dipercayai disambar reptilia itu ketika menyelam ke dasar sungai untuk membuka mata kail pancing yang dikatakan tersangkut.

Menurut sepupunya yang juga saksi kejadian, Mohd. Iwan Majid, 15, berkata, kejadian berlaku dengan pantas dan dia sekadar sempat melihat kocakan air sungai di tempat kejadian.

Katanya, dia bersama seorang lagi sepupunya, Yusof Nuri, 15, tergamam dengan situasi itu dan menyangka Iswandi bergurau dengan mereka namun mangsa terus tidak timbul-timbul.

“Pada mulanya saya ternampak objek hitam tetapi tidak sangka ia adalah buaya.

“Selepas kelibat Iswandi hilang, saya cuba mengejar jejak buaya dari atas tebing sungai berdasarkan kocakan air dari tebing sungai tetapi tidak berhasil sebelum pulang memaklumkan kejadian kepada keluarga mangsa,” katanya kepada Kosmo! di sini semalam.

Sumber:Kosmo


No comments:

Related Posts with Thumbnails