Rakan SIMAAS anda!

PETIKAN HADIS

Posting Terbaru!

Posting Terbaru!

Monday, November 9, 2009

Pening Kepala?


PANADOL MERBAHAYA : JANGAN AMBIL & PANADOL ACTIFAST / SOLUBLE LAGI (TERUTAMA MEREKA YANG ADA GASTRIK)
>UNTUK PENGETAHUAN,ikuti sebuah kenyataan benar dari seorang yang mengalaminya…
>“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. .
>Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.Alternative Treatment ( Tips )Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak.
>Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda. Panadol adalah sejenis “painkiller”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat.
>Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit.
>Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?
>Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.

6 comments:

surisarawak said...

salam.
Benar ya..
contohnya bapak kmk sendiri kanser disebab Panadol sbab ya kmk tkt mkn panadol...
Dan kpd pembaca dan rakan2, Ingatlah!! Panadol cuma menghilangkan rasa sakit dlm beberapa jam shj, bukannya menyambuhkan.....

Editor SIMAAS said...

Salam Surisarawak,

Cuma nak kongsi cdgn..utk alternatif lain selaras kita sbagai umat islam..cuba bacakan pada air minuman al-fatihah=1X, Qursi=1X, Al-Ikhlas=3X dan Surah Al-Waqiah ayat 19=10X. InsyaAllah akan lega..disamping sembuh dpt juak pahala baca Quran.

tice said...

syukran ya ustaz di atas artikel PERINGATAN kali ini..Sungguh bermanfaat sekali..ALHAMDULILLAH..

Selain ubat-ubatan tradisional,boleh juga kita amalkan cara perubatan HOMEOPATHY seiringan dengan bacaan ayat-ayat suci al-Quran..InsyaAllah jika berusaha akan dimakbulkan Allah segala USAHAs n DOAs..

Yang penting sekali.... nasihat dari seorang Dr. HOMEOPATHY yang berpengalaman dan berILMUs...ketika proses makan ubat,janganlah GOPOH...ikut peraturan yang ditetapkan.InsyaAllah proses penyembuhan akan mencapai matlamat..

EPAL said...

assalmualaikum...maaf lama mghilang hehehe..

owh begitu pula crita tntg panadol...huuhuh...xpa lepas ni kena bagitau dgn mak sy ni...sal mak sy asal sakit ja msti makan penadol....sy pun terikut2 juga....

trima kasih tntg info berguna dri kamu....salam...

Editor SIMAAS said...

UMMI-terima kasih kembali dan apa yg penting ialah memberi peringatan dan menyampaikan apa jua ilmu yg kita ada demi kebaikan dan kemaslahatan umat islam sejagat..

EPAL-itulah yg sebaik-baiknya..panjang2kanlah dan sampai2kanlah..moga memberi kebaikan.

蔥爆牛肉Frank said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Related Posts with Thumbnails