Rakan SIMAAS anda!

PETIKAN HADIS

Wednesday, August 26, 2009

Ikan Duyung Dijumpai Di Kuching?

Ikan Duyung Terdampar Di Pasir Pandak Kuching?

Wallahu'alam..Sekarang ini tengah heboh penduduk disekitar Kuching kononnya telah menemui ikan duyung mati terdampar di pantai Kampung Pasir Pandak iaitu tidak jauh dari Bandar Kuching dan dakwaan itu telah dikukuhkan lagi dengan dibuktikan melalui potongan video semasa penemuan tersebut.

Video ini telah disumbangkan oleh pengikut dan pembaca SIMAAS bernama E-Sham. Saya mengalukan pembaca semua untuk memberi ulasan atau komen berkenaan cerita serta video yang mengaitkannya. Mungkin juga anda ada sesuatu yang boleh dikongsikan untuk pengetahuan dan kebaikan semua. Sama-sama kita lihat dan siasat apakah kesudahan cerita ini nanti. Saksikan video yang disertakan dibawah.


video

20 comments:

shinigamiheromi23 said...

assalamualaikom abg wan ,wahh....ade video ikan duyung laa,.......pada pendapat saya laa kan,ikan duyung ni nampak macam riel je,...tapi mungkin patung kot,

eMBuN_mALaM said...

klu pasir kat pasir pandak puteh mcm dlm video tu... xpyh tunggu video nie kluar baru org tau ada duyung... huhhh... xpercaya laaaaa... cantik rambut duyung tu... mcm wig... xpercaya langsung... sorry...

AjeRi said...

Mcm bulak jak, jek. Neyda pantai pasir pandak luas gilak kedak ya.

RajaGempur said...

ikan duyung ya mcm real pun ada mcm dari golongan jin pun ada. kebenaran tentang nya susah mok kita tentukan.

dan sik mustahil ada pekara yang tersirat di sebalik kejadian ya.



RaJaGempur

BUJANG SUSAH said...

rasanya tipu jer nih

miela77 said...

Nampak macam real...wallahualam..

Oh ya..just nak share.. memandangkan wabak H1N1 makin menular, Meh kita cuba UK Antivirus Formula Bio-Herbal, formula yang dirumus oleh Dr. Wan Mahani Serologist/Clinical Research Development yang 100% suci dan asli…ia mampu mencegah dari H1N1…Botol kecil 5ml hanya RM20 termasuk pos dan Botol Besar 100ml hanya RM150 termasuk pos.. siap ada lab test no (Lab Testing No: QD2363-1 - Dijamin Suci) kalau sapa2 x percaya..
Tolong hebahkan pada sesiapa… lebih baik kita utamakan produk keluaran bumiputera yang terbukti halal dan suci.. Saya dah try pada keluarga..membantu meredakan masalah pernafasan..
Kalau minat klik pada http://miela77.blogspot.com
atau email pertanyaan pada Miela.77@gmail.com

Dan Ikan pekasam Tasik Raban RM30 (5 bungkus termasuk pos) .. order di Miela.77@gmail.com

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Cuba anda lihat html untuk shoutmix di blog anda. caranya.. log in ke blog anda. click layout.. Dan cari dimana anda letak gadget untuk shoutmix anda.. kemudian click pada edit.Anda hanya perlu tukar (width="215" dan height="400"), untuk mendapatkan tinggi serta lebar ruang shoutmix anda. semoga dapat membantu.. insyaAllah. kalau x faham boleh cuba hubungi saya melalui YM. rubber_tapperz@yahoo.com

..::mrsMeme::.. said...

ikan duyung??
wow...menarik tuh....

ingat cerita aspalela tu je ada...
hahaha..

wallahualam..

al-basri said...

salam,
nampak macam dibuat-buat, kalau betul duyung taklah sepi pantai tu.
jika benar pasti pakar-pakar dah datang buat kajian. ni sekadar cerita orang pasir pandak....hehehe

terima kasih atas posting yang menarik

Anonymous said...

Minta maaf, saya tak faham kepada video ini dikatakan di pantai sarawak ke atau sabah ker. Sebenarnya ini adalah video pantai di USA!! Dan ia dibuat bagi mengenakan penduduk di persisiran itu selepas satu ribut berlaku. Kononnya duyung terdampar lepas tu.
Maaf, its not funny.

Kaki youtube.

Khmer Group said...

Hi, I dont have no idear enter to your blog, it is a blog and you get more traffic, I always visit it
any way, it may be posible to put your site in my blog list? and more over it would be a honor if you
could my blog to your friend list or any part of your blog
Here is my blog. http://newslastpost.blogspot.com/
Any way, it is an honor if you could link my site in your blog.
Warm Regards,
Khmer Group

Editor SIMAAS said...

Khmer Group,
No problem..just do it..if that is the best way for sharing news and others information.

Anonymous said...

duyung blonde!

Anonymous said...

http://www.thefeejeemermaid.com/gallery1.htm

Editor SIMAAS said...

Salam semua,

Saya rasa jawapan kpd persoalan diatas dan berita2 terdahulu yg pernah dikhabarkan sebelum ini terjawab melalui link yg diberikan oleh saudara Anonymous di atas.
Terima kasih di atas maklumat yg diberikan.

*p/s-Semua yg telah dan akan berlaku tidak mustahil bagi Allah.

hantujeraul said...

Salam, untuk pengetahuan, video duyung pasir pandak tersebut adalah tipu. Duyung tersebut adalah a=hsil ciptaan Juan Cabana.. leh check kat sini http://hantujeraul.blogspot.com/2009/09/kisah-duyung-pasir-pandak-adalah.html

Anonymous said...

pasal berbohong camni, orang melayu kuching memang terkenal dari dulu..

Anonymous said...

org cakap ikan duyung nie dh disimpan kat dalam museum kuching..kalo nak tengok kene bayar rm15...

Anonymous said...

lain kali bila ada benda mcm tu p lah search kat tenet..klau betul pun tu dayung mesti jumpa tempat lain pnyer lah..kalu betul2 jumpa kt kuching..alamatnyer kena tukarlah kuching yg kt waterfront tu dengan duyung plak hehee

蔥爆牛肉Frank said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

Related Posts with Thumbnails